مراقبت از براکت ارتودنسی
مراقبت از براکت ارتودنسی
برای اصلاح شلوغی و به هم ریختگی دندانها و مشکلات بایت و ناهمراستایی فکها، از براکت استفاده میشود. یکی از نکات مهم در درمان ارتودنسی مراقبت از براکت و تمیز کردن دندانها به شکل مؤثر است تا جلوی پوسیدگی دندان گرفته شده و همچنین از خراب شدن بخشهای مختلف سیستم براکت جلوگیری شود چرا که این امر باعث طولانی شدن دوره درمان میشود.
مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
تمیز کردن دهان در دوران درمان ارتودنسی دقت و توجه بیشتری میطلبد چرا که در این شرایط نواحی مناسبی برای پنهان شدن باکتریها و تجمع پلاک وجود دارد. در صورتی که پلاک و باکتریها به خوبی تمیز نشوند، مشکلات زیادی برای سلامت دندانها و لثه ایجاد میکنند.
نکات مهمی که برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در دوران درمان ارتودنسی وجود دارد به صورت زیر است:
برای مسواک زدن آماده شوید – در صورتی که الاستیک دارید، ابتدا الاستیک و سایر بخشهای غیر ثابت سیستم براکت را از دهان خارج کنید.
براکت را تمیز کنید – مسواک را با زاویه ۴۵ درجه استفاده کنید و تمامی سیم و قطعات براکت را تمیز کنید. مسواک را از بالای سیم به سمت پایین بکشید. برای این کار باید زمان کافی بگذارید تا مطمئن شوید تمامی پلاک و ذرات غذا از بین بخشهای براکت خارج شده اند.
دندانها را مسواک بزنید – پس از تمیز کردن براکت نوبت به تمیز کردن دندانها میرسد. مسواک را با زاویه ۴۵ درجه در مرز لثه نگهدارید و با فشار ملایم با حرکات دایره ای یا جارویی از قاعده دندان به سمت نوک دندان مسواک بزنید. حدود ۱۰ ثانیه این کار را انجام دهید. سپس با همین نوع حرکت تمامی سطح بیرونی و داخلی دندانها تمیز کنید. دقت داشته باشید مسواک باید به تمام نواحی دندان دسترسی داشته باشد.
روزی یک مرتبه نخ دندان بکشید – روش صحیح نخ دندان کشیدن را از دندانپزشک سوال کنید. نخ دندان مخصوص براکت برای این منظور مناسبتر است.
دهان خود را با آب یا دهانشویه بشویید – مرتباً دهان خود را با آب یا دهانشویه شستوشو دهید و تمام سطح دندانها را در آینه به دقت بررسی کنید.
در فواصل منظم به دندانپزشک یا ارتودنتیست خود مراجعه نمایید.
مراجعه به ارتودنتیست
در مدت زمانی که براکت در دهان دارید، باید مرتباً به ارتودنتیست مراجعه کنید تا براکت را تنظیم نماید. پس از تنظیم ممکن است کمی احساس کشیدگی، ناراحتی و یا درد را تجربه می نمایید که ظرف چند روز برطرف میشود. در صورتی که ناراحتی برطرف نشد یا شدید بود، به ارتودنتیست بگویید.
توجه داشته باشید مراجعه باید درست در زمان تعیین شده صورت بگیرد تا مسیر درمان به خوبی پشت سر گذاشته شود، در غیر این صورت دوره درمان طولانیتر شده و حتی ممکن است بخشی از زحمات تان به هدر برود. در جلساتی که مراجعه میکنید دندانپزشک دهان شما را معاینه کرده و در صورت بروز علائم پوسیدگی و یا بیماری لثه متوجه آن میشود و درمان به موقع انجام میدهد. همچنین ممکن است فلوراید درمانی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان برایتان انجام شود.
منبع:
https://oralb.com/en-us/oral-health/life-stages/braces/how-to-take-care-of-braces